Γνωρίστε την εφαρμογή «Be my eyes»

Add a heading (1)

Το Be my eyes είναι μια δωρεάν εφαρμογή η οποία συνδέει ανθρώπους με προβλήματα όρασης κι εθελοντές που τους βοηθάνε σε καθημερινές ανάγκες, όπως πχ. όταν ενός τυφλού του πέσουν τα κλειδιά του και δεν μπορεί να δει που βρίσκονται, καλεί έναν εθελοντή, του δείχνει μέσω κάμερας τον χώρο, κι ο εθελοντής του δείχνει που να κινηθεί και να ψάξει!

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος με προβλήματα όρασης έχει μια ανάγκη, καλεί μέσω live audio-video calls έναν εθελοντή και του δείχνει τι χρειάζεται, κι ο εθελοντής βλέποντας στην οθόνη του, παρέχει την αντίστοιχη βοήθεια – δανείζει ένα ζευγάρι μάτια! Ακόμη, την εφαρμογή μπορούν να την χρησιμοποιήσουν κι εταιρίες, παρέχοντας εξειδικευμένη βοήθεια για τις υπηρεσίες τους, σε άτομα με προβλήματα όρασης.

 

Το Be my eyes ξεκίνησε στην Δανία το 2012 από τον Hans Jorgen Wiberg, έναν τεχνικό επίπλων, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα του ήρθε όταν ένας φίλος του είπε πως καλεί συγγενείς και φίλους μέσω video calls, για να τον βοηθήσουν όταν χρειάζεται κάτι.

Σήμερα, την εφαρμογή χρησιμοποιούν 2,942,141 εθελοντές, 163,968 άτομα με προβλήματα όρασης, και είναι διαθέσιμη σε πάνω από 150 χώρες και 180 διαφορετικές γλώσσες.

Ιστοσελίδα: https://www.bemyeyes.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Contrast