Τι είναι το Kyma Project

Χορός για όλους!

Το «Kyma Project-Inclusive Dance» είναι μια πλατφόρμα δράσεων συμπεριληπτικού χορού. Ιδρύθηκε το 2017 με την υποστήριξη του πολιτιστικού προγράμματος START-create cultural change*.

Η ανάγκη όμως που το δημιούργησε υπάρχει καιρό. Η συμπερίληψη στην τέχνη και συγκεκριμένα στον χορό. Η τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη για όλους, να ενώνει, να ανοίγει νέους κόσμους και να καταρρίπτει στερεότυπα.

Το Κύμα απαντά στην ανάγκη των περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων για έκφραση και συμμετοχή. Με όχημα τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο στοχεύει να δημιουργήσει νέα πρότυπα σχετικά με την αναπηρία δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες συμμετοχής και εκπαίδευσης.

Όλες οι δράσεις και οι δραστηριότητες μας θέλουμε να είναι προσβάσιμες για όλους τους συμμετέχοντες και θεατές με αναπηρία.

Παραστάσεις
Δημιουργούμε και υποστηρίζουμε παραστάσεις χορού με μικτά γκρουπ καλλιτεχνών οι οποίες διαθέτουν προσβάσιμο περιεχόμενο για όλους τους θεατές.

Μέσω των παραστάσεων, δίνονται νέα ερεθίσματα στην καλλιτεχνική κοινότητα και προβάλλονται νέα πρότυπα σχετικά με την αναπηρία με στόχο να καταργηθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις.

Σεμινάρια
Διοργανώνουμε σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με εισηγητές χορευτές και περφόρμερ με ή χωρίς αναπηρία, προσβάσιμα για όλους και όλες.

Μέσω των σεμιναρίων, δημιουργούνται ευκαιρίες για εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές του σύγχρονου χορού και του χοροθεάτρου προσφέροντας παράλληλα έναν ασφαλή χώρο για σωματική έκφραση.

Κοινότητα Κύμα
Μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος της κοινότητας μας.

Γνώρισε μας, μάθε για τις δράσεις μας, πες το και σε φίλους!

Γίνε εθελοντής στην επόμενη δράση μας!

Δήλωσε συμμετοχή στις ανοιχτές συναντήσεις μας και μοιράσου τις ιδέες σου για την επόμενη μας δράση!

Εγγράψου στο newsletter μας και θα λαμβάνεις ενημέρωση για όλες τις δυνατότητες συμμετοχής στην κοινότητα Κύμα.