Οι συνεργάτες μας


Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία σε όλους για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες μέσω της χρήσης υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.
Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

H Liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016 μέσω μικρών και στοχευμένων δράσεων. Αναζητά την θέση της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και συνεχώς εξελίσσεται προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Cultopia είναι μια πλατφόρμα για πολιτιστικά πρότζεκτ που σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει δράσεις ενσωμάτωσης του πολιτισμού και της τέχνης σε διαφορετικά κοινά και κοινότητες.

Σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτιστικά πρότζεκτ – κουλτοπικά σενάρια, που βασίζονται στην ενεργό συμμετοχή – κυρίως των νέων- στα κοινά, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη μη- τυπική εκπαίδευση και στη συμμετοχικότητα στην τέχνη και προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες πολιτιστικής διαχείρισης σε πολιτιστικούς οργανισμούς και πρωτοβουλίες.

01

Κάσση Καφέτση

Η Κάσση αντιλαμβάνεται την τέχνη ως ένα ισχυρό εργαλείο ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης που οφείλει να είναι προσβάσιμο σε όλους. Με γνώμονα την πολιτιστική εκπαίδευση, ερευνά και προωθεί δράσεις ενσωμάτωσης της τέχνης σε κοινωνικές ομάδες με σκοπό τη δημιουργική έκφραση και τη διαμόρφωση συμμετοχικής κουλτούρας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Αθήνα, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτιστική Διαχείριση από το πανεπιστήμιο Universidad Carlos III de Madrid στην Ισπανία. Στην Αθήνα έχει εργαστεί στο τμήμα Έρευνα Αγοράς στην εταιρεία AC Nielsen, ενώ στην Μαδρίτη εργαζόταν στο θέατρο Teatros de Canal, στην οργάνωση και διαχείριση του κέντρου χορού Centro Danza Canal και στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ Poetas. Έχει συνδιοργανώσει την εκδήλωση «Ακτιβισμός στην Ψηφιακή Εποχή» στο Campus της Google στην Μαδρίτη και το πρότζεκτ Re_puppet στο πολιτιστικό κέντρο της Ερφούρτης STZ am Herrenberg στη Γερμανία. Από το 2016 είναι υπότροφος του προγράμματος START-Create Cultural Change, και διαχειρίστρια του έργου Svoura Project. Από το 2017, συνιδρύει την πολιτιστική πλατφόρμα Cultopia με βάση την Αθήνα.
02

Ράνια Μαυρίκη

Η Ράνια εξερευνά πώς οι τέχνες εντάσσονται οργανικά στην καθημερινή ζωή αστικών και περιφερειακών κοινοτήτων, με στόχο την κοινωνική συνοχή και τη συλλογική ανάπτυξη. Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαχείριση, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και πιστοποιητικό παρακολούθησης του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in International Management, από το Kedge Business School, στο Μπορντό της Γαλλίας. Στην Αθήνα, διαχειρίζεται και συντονίζει κοινωνικο-πολιτιστικά έργα σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει συν-επιμεληθεί την έκθεση “Urban Details” και συντονίσει το κοινοτικό πρότζεκτ “Συν.δεσμοί”, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Νeon, έχει υποστηρίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και έχει συντονίσει το Svoura Project, ως υπότροφος του προγράμματος START-Cre­ate Cultural Change. Από το 2017, είναι συν-ιδρύτρια της πολιτιστικής πλατφόρμας Cultopía.

Η ομάδα Έξις είναι μία ομάδα σύγχρονου χορού για χορευτές με και χωρίς αναπηρία. Δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να ενσωματώσει τα άτομα με αναπηρία στην τέχνη του χορού. Στόχος της είναι η έκφραση μέσα από το χορό και την κίνηση και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, η εκπαίδευση της τεχνικής και η πρόσβαση στα εκφραστικά μέσα του χορού στους χορευτές με αναπηρία στην Ελλάδα, καθώς και η εξοικείωση με το διαφορετικό σώμα με σκοπό τη συν-δημιουργία .

Με τη διοργάνωση σεμιναρίων και τη δημιουργία καλλιτεχνικών project – παραστάσεων λειτουργεί ως άξονας κοινωνικής επίγνωσης και ευαισθητοποίησης με κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, και ως φορέας ισότιμης ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη του χορού.

Αποτελείται από τους Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Ηλία Κουρτπαρασίδη και Σταύρο Ζαφείρη.

The DK-BEL Company

DK-BEL was established in 2004 in Villiers-le-Bel  95) France. It grew from a common need to work together into creating paths of life in which Art would have a dominant place.

This need to create an artistic space, to speak through Art, is the expression of the city of Villiers le Bel that shines and travels in a spirit of sharing with and accepting each other.

DK-BEL grows, creates its history by trying to change perceptions.

With 10 dancers when it started in 2004, DK-BEL now has more than 70 dancers from different age groups and universes, some of them of reduced mobility.

DK-BEL comprises three poles:

  • A professional pole: a place of professional artistic productions, with a choreographic research work in co-production with different institutions contracted by DRAC Ile de France.
  • An amateur pole for the development of amateur practice and amateur choreographic productions presented at festivals in France and in Europe.
  • A European and International pole, which is both amateur and professional
  • The Anamesa Festival
  • The Underwater Heart of the Mediterranean project, funded by Creative Europe in 2015/2016
  • The Beamins Project 2017

Sophie Bulbulyan is the Artistic director of the DK-BEL Company, which is located in France. DK-BEL combines Contemporary dance with HIP-HOP styles, bringing up poetry and emotions.

In the project «The Underwater Heart of the Mediterranean» co-financed by the Creative Europe Programme, and implemented in partnership with Apostolia Papadamaki (Greece) and Lia Haraki (Cyprus), she has co-choreographed with her Greek colleague the «Drops of Breath» performance, the first underwater dance performance in the world.

She is also the artistic director of the international « Anamesa Festival », a transnationalmeeting of Art and disability , and of the « Beaming Project » in link with young refugees in Greece.

Her new piece « 3000 and Some… » will be a dance performance exploring the mobility of Humans and emotions. This duet is the doorstep to the creation process after the first period of rehearsal waiting for your feedbacks.

She conducts dance workshops with different organizations working with children and adults, with and without disability.